Zamów wycenę

Klauzula informacyjna

KLAUZULA INFORMACYJNA
dla kierowców podwykonawców

Zgodnie z art. 14 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej RODO), przekazuję następujące informacje:

1.    Administrator Danych Osobowych

Administratorem Państwa Danych Osobowych jest:
Firma MAGTRANS, NIP: 6551430917, 28-100 Busko-Zdrój, ul. Boh. Warszawy 116, Tel.: +48 41 370 46 00, e-mail: rodo@magtrans.eu

2.    Administrator przetwarza następujące Pana/Pani dane osobowe

Imię, nazwisko, numer dowodu osobistego, numer telefonu.

3.    Cele przetwarzania, podstawy prawne

Państwa dane osobowe przetwarzane są w następujących celach:

a.)    Wykonania umowy przewozu zawartej przez Administratora z podmiotem, dla którego wykonuje Pan czynności kierowcy na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów realizowania prawnie uzasadnionych interesów administratora polegających na wykonaniu umowy zawartej z firmą transportową),

b.)    Obrony przed roszczeniami i dochodzenia roszczeń na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO (przetwarzanie jest niezbędne w celu realizowania prawnie uzasadnionych interesów administratora polegających na dbaniu o swoje interesy). 

4.    Odbiorcy danych osobowych

Państwa dane będą udostępniane lub powierzane dostawcom usług pocztowych, dostawcom usług i oprogramowania IT wspomagającego zarządzanie przedsiębiorstwem, dostawcom usług w zakresie hostingu poczty elektronicznej, klientom Administratora na rzecz których przewóz jest realizowany.

5.    Czas przetwarzania danych osobowych:

Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez okres 5 lat.

6.    Twoje prawa

Posiada Pani/Pan prawo do:

  • prawo dostępu do danych osobowych;
  • prawo żądania sprostowania danych osobowych;
  • prawo żądania usunięcia danych osobowych;
  • prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
  • prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych;
  • prawo do przenoszenia Państwa danych osobowych;
  • prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w sytuacji, gdy uznają Państwo, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO.

7.    Źródło danych osobowy

Pani/Pana dane osobowe Administrator pozyskał od przewoźnika, na rzecz którego wykonuje Pan czynności kierowcy.

8.    Zautomatyzowane podejmowanie decyzji

Państwa  dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

MAGTRANS

Główna Siedziba / Baza Transportowa

ul. Bohaterów Warszawy 116
28-100 Busko Zdrój

Potrzebujesz więcej
informacji?

Skontaktuj się z nami, a my odpowiemy na Twoje pytania

+48 41 370 46 00 /

Formularz kontaktowy

Napisz do nas, a odpowiemy najszybciej jak to możliwe

To pole jest wymagane
Wpisz adres e-mail
To pole jest wymagane
To pole jest wymagane
To pole jest wymagane

W trosce o jakość

ISO 9001:2015

Nadrzędnym celem naszej działalności jest dbałość
o satysfakcję klientów